Kilparyhmät

Kilparyhmissä luistelevilla tulee olla voimassa vakuutuksellinen luistelijapassi, tai erillinen taitoluistelun oheisharjoituksineen kattava tapaturmavakuutus. Vaikka on oma vakuutus, niin silti täytyy olla voimassa oleva luistelijapassi. 

K1-RYHMÄ

Ryhmässä luistelevat ne luistelijat, ovat iältään yli 15-vuotiaita ja kilpailevat kansallisella tasolla tai tähtisarjoissa. Ryhmässä on myös luistelijoita jotka ovat lopettelemassa tai lopettaneet oman aktiiviuransa kilpasarjoissa.

Ryhmä harjoittelee 3-6 kertaa viikossa jäällä. Lisäksi heillä on käytössä myös vapaavalintaiset lisäjäät. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan kaksoisakselia ja erilaisia kolmoishyppyjä.

K2-RYHMÄ

Ryhmässä luistelevat ne luistelijat, jotka ovat saavuttaneet STLL:n Debytanttien ja SM-Noviisien testit ja kuuluvat ikäluokkaan 12-14 vuotta.

Ryhmä harjoittelee 7 kertaa viikossa jäällä. Lisäksi heillä on käytössä myös vapaavalintaiset lisäjäät. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan aktiivisesti kaksoisakselia, kolmoishyppyjä sekä piruetteja ja askeleita. 

K3-RYHMÄ

Ryhmässä luistelevat ne luistelijat, jotka kilpailevat pääsääntöisesti kansallisissa noviiseissa ja silmuissa ja ovat iältään 9-12 vuotiaita. 

Ryhmä harjoittelee 6 kertaa viikossa jäällä. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan hyppy-yhdistelmiä, akselia ja kaksoishyppyjä.
 

K4-ryhmä 

Ryhmissä 4a ja 4b harjoittelevat ne luistelijat, jotka eivät ole vielä suorittaneet STLL:n testejä kansallisiin sarjoihin ja kilpailevat tähtisarjoissa.

Ryhmä harjoittelee 4 kertaa viikossa jäällä. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan yksöishyppyjä, kaksoishyppyjä ja hyppy-yhdistelmiä.

K5-ryhmä

Ryhmään siirrytään yleensä kehitysryhmästä, jonne päästään valmentajien valinnoilla luistelukoulusta. Ryhmään pääsee mukaan luistelijat, joilla on perustaidot hallussa ja he sitoutuvat aloittamaan luistelukauden jo elokuussa muiden kilparyhmien kanssa ja kilpailemisen kauden aikana.

Ryhmä harjoittelee 3 kertaa viikossa jäällä. Lajioheiset ja venyttely kuuluvat myös harjoituksiin. Tavoitteena on aloittaa kilpaileminen kauden aikana tai viimeistään seuraavana kautena Tintit- tai muissa sarjoissa. Kaikki Tintit harjoittelevat saman kilpaohjelman, joka esitetään kilpailuissa yleensä pareittain. 

 

 

 

 

 

 

Kilparyhmissä luistelevilla tulee olla voimassa joko kilpailulisenssi, tai taitoluistelun oheisharjoituksineen kattava tapaturmavakuutus, heti kauden alusta lähtien. 

Kilpailuun tähtäävät luistelijat tarvitsevat kilpailulisenssin tai kilpailuluvan ja oman tapaturmavakuutuksen. Tietoa vakuutuksista ja lisensseistä löytyy STLL:n nettivuilta. Lisenssin voi ostaa täältä.