Kilparyhmät

Kilparyhmissä luistelevilla tulee olla voimassa vakuutuksellinen luistelijapassi, tai erillinen taitoluistelun oheisharjoituksineen kattava tapaturmavakuutus. Vaikka on oma vakuutus, niin silti täytyy olla voimassa oleva luistelijapassi. 

K1-RYHMÄ

Ryhmässä luistelevat ne luistelijat, jotka ovat saavuttaneet STLL:n SM-tason testit ja ovat täyttäneet jo 12-vuotta ja luistelijat jotka ovat saavuttaneet STLL:n Silmut A ja B testit, mutta ovat iältään yli 12-vuotiaita ja kilpailevat kansallisella tasolla.

Ryhmä harjoittelee 6 kertaa viikossa jäällä. Lisäksi heillä on käytössä myös vapaavalintaiset lisäjäät. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan kaksoisakselia ja erilaisia kolmoishyppyjä.

K2-RYHMÄ

Ryhmässä luistelevat ne luistelijat, jotka ovat saavuttaneet STLL:n Debytanttien ja Silmut A ja B testit ja kuuluvat ikäluokkaan 8-12 vuotta.

Ryhmä harjoittelee 6 kertaa viikossa jäällä. Lisäksi heillä on käytössä myös vapaavalintaiset lisäjäät. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan kaksoishyppyjä, hyppy-yhdistelmiä, kaksoisakselia sekä kolmoishyppyjen alkeita.

K3-RYHMÄ

Ryhmässä luistelevat ne luistelijat, jotka kilpailevat pääsääntöisesti silmuissa ja ovat iältään 7-11 vuotiaita. 

Ryhmä harjoittelee 6 kertaa viikossa jäällä. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan perustestejä ja yksöishyppyjä, hyppy-yhdistelmiä, akselia ja kaksoishyppyjä.
 

K4-ryhmä 

Ryhmässä harjoittelevat ne luistelijat, jotka eivät ole vielä suorittaneet STLL:n testejä kansallisiin sarjoihin ja kilpailevat tähtisarjoissa.

Ryhmä harjoittelee 4 kertaa viikossa jäällä. Lajioheiset, venyttely ja tanssi kuuluvat myös harjoituksiin. Ryhmässä harjoitellaan yksöishyppyjä, kaksoishyppyjä ja hyppy-yhdistelmiä.

K5-ryhmä

Ryhmään siirrytään yleensä kehitysryhmästä, jonne päästään valmentajien valinnoilla luistelukoulusta. Ryhmään pääsee mukaan luistelijat, joilla on perustaidot hallussa ja he sitoutuvat aloittamaan luistelukauden jo elokuussa muiden kilparyhmien kanssa ja kilpailemisen kauden aikana.

Ryhmä harjoittelee 3 kertaa viikossa jäällä. Lajioheiset ja venyttely kuuluvat myös harjoituksiin. Tavoitteena on aloittaa kilpaileminen kauden aikana tai viimeistään seuraavana kautena Tintit- tai muissa sarjoissa. Kaikki Tintit harjoittelevat saman kilpaohjelman, joka esitetään kilpailuissa yleensä pareittain. 

 

 

 

 

 

 

Kilparyhmissä luistelevilla tulee olla voimassa joko kilpailulisenssi, tai taitoluistelun oheisharjoituksineen kattava tapaturmavakuutus, heti kauden alusta lähtien. 

Kilpailuun tähtäävät luistelijat tarvitsevat kilpailulisenssin tai kilpailuluvan ja oman tapaturmavakuutuksen. Tietoa vakuutuksista ja lisensseistä löytyy STLL:n nettivuilta. Lisenssin voi ostaa täältä.