Vanhempien pelisäännöt

SAAMAMME TIEDON MUKAAN KATSOMOON PÄÄSY ON TÄLLÄ HETKELLÄ EVÄTTY KAUPUNGIN OHJEISTUKSESTA

Käytännön ohjeistus jäähallille, jotta voisimme jatkaa harratuksemme parissa mahdollisimman pitkään turvallisesti.

Soiten suosituksien ja harrastuksemme jatkuvuuden huomioon ottaen, toivomme seuraavaa noudatettavan.

Kaikilta seuran jäseniltä ja seuran tapahtumiin osallistuvilta yli 15 vuotiailta edellytetään maskin käyttöä hallin tiloissa muualla paitsi jäällä.

Luistelijat ja toimihenkilöt hankkivat maskinsa itse. Valmentajille ja ohjaajille, me työnantajana olemme hankkineet maskeja seuranvarastoon.

- Maskin käyttöä luistelijalta edellytetään kaikissa muissa tilanteissa paitsi jäällä, hapensaantikyky voi olla maskipäällä haastavaa.

- Jäähallin pukukoppeihin ja alakäytäville on pääsy ainoastaan luistelijoilla ja valmentajilla.(Luistelukoulua varten tulee erillinen ohjeistus syysloman aikana)

- Kulku pukutiloista jäälle tapahtuu ensimmäisistä mahdollisista ovista ja vaihtoaitiosta.

- Pyritään välttämään kaikkea turhaa oleskelua hallin tiloissa.

- Oheisharjoitteluksissa extra tarkkana turvavälien kanssa.

- Pukukopeista poistutaan ripeästi ja viimeistään 15 minuuttia harjoitustapahtuman loppumisen jälkeen.

- Kisamatkoilla kaikki yli 15v. luistelijat ja huoltajat käyttävät maskeja vieraillessa muissa halleissa. Kyseinen seura voi myös antaa erillistä ohjeistusta.

Yllämainitut päätökset ja toimintamallit astuvat voimaan heti kun mahdollista, viimeistään perjantaina 9.10.

Pitäkäämme huolta toinen toisistamme ja muistetaan jäädä kotia jos ilmenee flunssaoireita.

T Johtokunta

• Vanhempien rooli on kannustaa, kuskata ja kustantaa. Varsinainen valmentaminen kuuluu valmentajille ja ohjaajille. Tähän kuuluu, että valmennukseen ei puututa, vaan annetaan valmennusrauha valmentajille ja harjoittelurauha luistelijoille.

• Pienten luistelijoiden kohdalla lapselle voi olla tärkeää, että oma vanhempi on saattamassa pukuhuoneisiin, avustaa varusteiden kanssa ja on katsomassa harjoituksia. Tavoitteena kuitenkin on itsenäiset jääharjoitukset, joissa luistelija itse huolehtii varusteet, sitoo luistimet ja toimii hallilla omatoimisesti. Tämä tarkoittaa myös sitä, että vanhemmat eivät ole seuraamassa jatkuvasti harjoituksia (kilparyhmät).

Yhteisharjoitusten videokuvaaminen ja tallentaminen ei ole suotavaa. Muistetaan, että mikäli halutaan kuvata, niin se tehdään yksärien aikana.

• Huolehtikaa, että luistelijat tulevat ajoissa harjoituksiin, kilpailuihin ja muihin tapahtumiin, ja että mukana on oikeat varusteet.

• Muistattehan ilmoittaa valmentajalle hyvissä ajoin, jos luistelija on poissa harjoituksista (kilparyhmät ja muodostelmaluistelijat wa-ryhmissä), tai mikäli tietää myöhästyvänsä.

• Seuratkaa sähköposteja ja nettisivuja (huolehtikaa, että sähköpostinne ei ole täynnä ja, että antamanne osoite on käytössä, muuten jää tärkeää infoa saamatta). Nettisivuilla näkyy mahdolliset muuttuneet harjoitusajat ym. tietoa. Myös seuran Facebook-sivut ja Instagram-tili kannattaa ottaa seurantaan.

• Käytöstavat ja asiallinen keskustelu koskee viesintää kaikkien kanssa. Huomoihan tämän myös kirjoittaessa viestejä esimerkiksi seuran whatsapp-ryhmissä.

• Ensisijaisesti kilparyhmien vanhemmat ovat velvoitettuja osallistumaan seuran talkoisiin, koska seura maksaa osan kilpailumaksuista. Myös muista ryhmistä toivotetaan talkoolaisia tervetulleiksi.

• Jäähalli ei ole lasten leikkipaikka. Muistakaa, että harjoituksia seuraamaan tulleiden lasten paikka on katsomossa.

• Aikuinen on aina nuorelle malli, mikä on muistettava niin kielenkäytössä kuin muussakin käyttäytymisessä.

• Toimitaan yhteisten pelisääntöjen mukaan, niin kaikilla on kiva olla :)