Luistinten käyttö ja yleinen turvallisuus harjoituksissa

1) Käytä oikeanlaisia ja oikeankokoisia luistimia

2) Suojaa luistinterät luistinsuojilla aina jään ulkopuolella liikkuessasi

3) Ota suojat pois aitiossa ja astele sen jälkeen ainoastaan piikeillä. Älä astu koko terällä oviaukkojen muovipleksin tai kynnyksen päälle. Teriin tulee helposti koloja ja ne tylsyvät.

4) Jääkoneen ollessa jäällä odota aitiossa penkillä istuen. Älä seiso lähellä kaukalon reunaa!

5) Odota, että jääkone on poistunut jäältä, isot ovet suljettu ja vesi jäätynyt ennen kuin voit mennä jäälle.

6) Luistellessa väistä muita. Pidä silmät auki joka suuntaan!

LUISTINTEN HANKINTA:

LUISTELUKOULU: Luistelukoulun voi aloittaa tavallisilla "markettiluistimilla", kunhan ne ovat sopivankokoiset (ei liian isot), nilkkaa tukevat ja terotettu kunnolla, taitoluistinterotuksella, joka on erilainen kuin hokkareissa.
Kokkolan Taitoluistelijoilla on omat teroittajat. Yhteystiedot nettisivuiltamme.

Taitoluistimet kannattaa hankkia mahdollisimman varhain. Koskaan ei ole liian aikaista, sillä kunnollisilla luistimilla luistelutaitojen oppiminen on helpompaa.
Taitoluistimet on hyvä hankkia viimeistään luistelukoulusta Taitoluistelukouluryhmään siirryttäessä. Kokkolassa taitoluistimia on myynnissä vain ajoittain. Kannattaa seurata/ ilmoittaa nettisivujen myyntipalstoilla. Uusia luistimia myydään taitoluistelun erikoisliikkeissä.

KILPARYHMÄT: Mitä pitemmällä harrastus, sitä suositeltavampaa on hankkia luistimet asiantuntevasta erikoisliikkeestä, jossa jalka mitataan, sovitetaan oikeanlainen lesti ja valitaan terä erikseen.
Akselin ja kaksoishyppyjen harjoittelun tullessa mukaan luistimen tulee olla aikaisempaa tukevampi ja luistimeen hankitaan ns. kaksoishyppyterä.
Yleisesti käytetty on esim. John Wilson Coronation Ace -terä tai jos haluaa kevyemmän terän niin esim. Matrix Legacy on sopiva.
Kaksoishyppyjen ja harjoittelun lisääntyessä on jälleen hankittava uudenlainen luistin ja vaativampiiin hyppyihin tarkoitettu terä. Tällaisia ovat esim. John Wilsonin Pattern 99 tai Gold Seal. Kevytteristä sopivia ovat mm. Matrixin Elite ja Supreme. 
Terä ja luistinkenkä tulee olla harjoittelun vaatimuksiin sopiva, ei siis liian "vaikea", mutta ei myöskään liian "vaatimaton". Näissä alan erikoisliikkeen myyjät osaavat auttaa.